13.3.10

Χρόνια Πολλά, αγαπητό μας π!


Την Κυριακή 14 Μαρτίου εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα του π, διότι η αυριανή ημερομηνία είναι 3,14, δηλαδή τρίτος μήνας, 14η ημέρα. Δε θα μπορούσαμε να το γιορτάζουμε σύμφωνα με τον ελληνικό τρόπο γραφής, γιατί δε συνδυάζεται με τίποτα, όσον αφορά ημέρα και μήνα. Έτσι, ακολουθούμε τον αμερικάνικο τρόπο γραφής και εξ' ου και η αυριανή γιορτή.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, αγαπητό μας π, να είναι άπειρα τα χρόνια σου, όπως και τα ψηφία σου, όπως σου τραγουδήσαμε κάποτε όλοι μαζί στο σχολείο. Τότε που το σχολείο ζούσε ίσως τις τελευταίες του ελευθερίες. Τώρα, κάτι έχει αλλάξει. Και οι γιορτές αυτές αποτελούν παρελθόν, ίσως γιατί κι εσείς οι μαθητές συνηγορήσατε σ' αυτήν την αλλαγή.

Έχει ίσως καταφέρει να επικρατήσει ο συντηρητικός τρόπος σκέψης: πού χρόνος για διασκέδαση! Ενώ ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης; Σχολείο μαζί και διασκέδαση; Οξύμωρο σχήμα; Κούφια λόγια; Πρώτοι οι μαθητές αποδεινύονται συντηρητικότεροι και ημών ακόμη. Πολλές αμφιβολίες για τις παλαιότερες προσπάθειες. Πολλές αμφιβολίες και για το μέλλον.


Όσο για το google της σημερινής ημέρας, μου άρεσε τόσο που το αναπαράγω για σας.