7.11.12

Ομιλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ
σας προσκαλεί στην ομιλία του
ΤΕΥΚΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Δρ. των Μαθηματικών, καθηγητή στη Μέση Εκπαίδευση,   
μεταφραστή και συγγραφέα
με θέμα:
«ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ»
την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, στις  20:00
στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
(Εθνικής Αμύνης 27)
     Η ομάδα ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ σε συνεργασία με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζει και φέτος τις εκδηλώσεις της, που έχουν στόχο αφενός την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας, αφετέρου τη διασύνδεση των Μαθηματικών με τις λοιπές πτυχές του επιστητού.
    Μετά την επιτυχή εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 8 Σεπτεμβρίου με θέμα «Οι προτάσεις της ομάδας Θαλής + Φίλοι, για τις ερευνητικές εργασίες στο Λύκειο», συνεχίζουμε την  προσπάθειά μας με την εισήγηση του Τεύκρου Μιχαηλίδη, όπου θα μάθουμε πώς τα Μαθηματικά διεισδύουν στο χώρο του αστυνομικού αφηγήματος, για να δώσουν ένα νέο είδος, «Το μαθηματικό-αστυνομικό αφήγημα».
 Η είσοδος είναι ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες: Κατερίνα Καλφοπούλου, kalfokat@gmail.com


 

Άποψη του Γάλλου μαθηματικού Gilles Dowek για την επιστήμη


Ο κορυφαίος Γάλλος μαθηματικός, Gilles Dowek, ερευνητής στο ΙΝRIA και καθηγητής στην École polytechnique, διατύπωσε την άποψη ότι:

"Η εκλαΐκευση της επιστήμης είναι καθήκον, επειδή η επιστήμη δεν είναι ιδιοκτησία μας αλλά κληρονομιά ολόκληρου του ανθρώπινου είδους. Αλλά ο κύριος λόγος που επιμένω είναι επειδή πιστεύω ότι η επιστήμη, την ίδια στιγμή που αναπτύσσεται διαρκώς όσο ποτέ άλλοτε, απειλείται και με εξαφάνιση: όταν η γνώση περιορίζεται στις τάξεις μιας πολύ μικρής ομάδας, ο κίνδυνος να εξαφανιστεί είναι κοντά."

Απόσπασμα από συνέντευξη στην ομάδα ΘΑΛΗΣ και ΦΙΛΟΙ. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στη σελίδα:

http://thalesandfriends.org/el/2012/11/07/gilles-dowek-i-epistimi-den-einai-idioktisia-mas/