13.3.10

Χρόνια Πολλά, αγαπητό μας π!


Την Κυριακή 14 Μαρτίου εορτάζεται διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα του π, διότι η αυριανή ημερομηνία είναι 3,14, δηλαδή τρίτος μήνας, 14η ημέρα. Δε θα μπορούσαμε να το γιορτάζουμε σύμφωνα με τον ελληνικό τρόπο γραφής, γιατί δε συνδυάζεται με τίποτα, όσον αφορά ημέρα και μήνα. Έτσι, ακολουθούμε τον αμερικάνικο τρόπο γραφής και εξ' ου και η αυριανή γιορτή.

Χρόνια Πολλά λοιπόν, αγαπητό μας π, να είναι άπειρα τα χρόνια σου, όπως και τα ψηφία σου, όπως σου τραγουδήσαμε κάποτε όλοι μαζί στο σχολείο. Τότε που το σχολείο ζούσε ίσως τις τελευταίες του ελευθερίες. Τώρα, κάτι έχει αλλάξει. Και οι γιορτές αυτές αποτελούν παρελθόν, ίσως γιατί κι εσείς οι μαθητές συνηγορήσατε σ' αυτήν την αλλαγή.

Έχει ίσως καταφέρει να επικρατήσει ο συντηρητικός τρόπος σκέψης: πού χρόνος για διασκέδαση! Ενώ ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης; Σχολείο μαζί και διασκέδαση; Οξύμωρο σχήμα; Κούφια λόγια; Πρώτοι οι μαθητές αποδεινύονται συντηρητικότεροι και ημών ακόμη. Πολλές αμφιβολίες για τις παλαιότερες προσπάθειες. Πολλές αμφιβολίες και για το μέλλον.


Όσο για το google της σημερινής ημέρας, μου άρεσε τόσο που το αναπαράγω για σας.

1 comment:

ksipnistere said...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.