9.2.10

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης



Στο ΜΜΘ παρακολουθήσαμε σήμερα το πρωί το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Η ιστορία των κρουστών με ήχους και εικόνες", το οποίο συνδυάζει ευρηματικά την τέχνη του κινηματογράφου και της μουσικής.

Έξι μουσικοί έπαιξαν στη σκηνή κρουστά όργανα από διάφορα σημεία της γης. Τύμπανα από την Αφρική, τουμπερλέκια από την Αραβία, γκονγκ από την Ασία και φυσικά νταούλια και ντέφια από την ελληνική επικράτεια, ενώ ταυτόχρονα προβαλλόταν στην οθόνη ένα βίντεο ειδικά διαμορφωμένο για τους μαθητές. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε διαμέσου της ιστορίας των κρουστών στο χρόνο και τους πολιτισμούς, από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο μέχρι την Κίνα, τη Βραζιλία και την Αφρική.

Αρκετά παιδιά από κάθε σχολείο συμμετείχαν διαδραστικά στο πρόγραμμα, δημιούργησαν μία αυτοσχέδια ορχήστρα κρουστών πάνω στη σκηνή, έπαιξαν για μας τους υπόλοιπους, που χαρήκαμε και τους μεγάλους αλλά και τους λιλιπούτειους μαθητές. Μακάρι να επιτρεπόταν η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση για να μας θαυμάζατε κι εσείς...

No comments: